Mejannes-le-Clap ligt in het departement Gard, in het bosrijke gebied aan de voet van “de Cevennen” in de provincie “Lanquedoc-Rousillon”. Alles wat je nodig hebt om van een heerlijke vakantie te genieten. Lieflijke dorpjes en prachtige steden verscholen in een overweldigend natuurgebied. Het gebied nodigt uit om op pad te gaan en te genieten van alles wat het Franse leven te bieden heeft!

Natuur

In de directe omgeving van het park is veel natuurschoon te ontdekken.  De vele wandelpaden brengen u op bijzondere plekken die ook veel over de historie van het gebied vertellen. Volgt u bijvoorbeeld de route “La Baume des Fades”, het pad van de feeën leidt u langs dolmen en menhirs en vertelt u over het verleden van dit gebied. Gaat u er ook vooral op uit als de lavendel of de zonnebloemen bloeien in mei, juni en juli. In het bosrijke gebied zijn veel diersoorten te spotten. Denk aan diverse roofvogels, uilen, spechten, marters,  vossen, salamanders, dassen, gekko’s, kikkers, slangen enz. Bovendien loop je aan de rand van het park tegen avondschemering altijd de kans op een bijzondere ontmoeting met een of meerdere zwijnen.

Rivier

Op 10 minuten afstand stroomt de rivier de Ceze. Aan de Ceze zijn diverse kiezelstranden waar je heerlijk kunt genieten. Het is prima zwemwater met hier en daar rotsen waar je vanaf kunt springen voor een verfrissende duik. Ook kun je er prima een hengeltje uitgooien. Voor wie iets meer actie wil kan ook de auto pakken om een dagje naar de watervallen te gaan; La Roque Sur Ceze. Hier kun je van de 8 meter hoge rots naar beneden springen bij de waterval. Het is een aanrader om een wandeling te maken te maken bij de watervallen om te zien hoe de rivier de rotsen op een prachtige manier heeft uitgesleten. Er zijn in de buurt diverse kano-tochten te maken die een prachtig zicht geven op de robuuste natuur. Denkt u eraan om rivierschoenen te dragen!

Wijn

U bent op vakantie midden in de wijnstreek van de Cotes-du-Rhône. U ziet in de omgeving de vele wijnranken met rijpende druiven. Absoluut sfeervol en een aanrader is om je wijn te kopen bij de wijnboer zelf! Meestal is er gelegenheid om binnen de wijnboerderij een kijkje te nemen, waarna u de wijn voor de aankoop zelf kunt proeven. Voor de wijnkenner is het wellicht leuk om de streek te bezoeken van Chateauneuf-du-Pape.

Markten

Vrijwel elke dag is er een markt te bezoeken in de omgeving. Op de markt worden veel plaatselijke producten aangeboden zoals kruiden, olijven, potterie, worst, kaas en wijn. Op de grotere markten vindt u ook kleding en toeristische snuisterijen.

Maandag; Mejannes le Clap
Dinsdag; St Ambroix
Woensdag; Goudargues, Uzes
Vrijdag; Barjac
Zaterdag; Uzes
Zondag; St Jean de Mareujols

Steden

Wanneer u de gelegenheid heeft is het echt de moeite waard om enkele steden in de omgeving te bezoeken. Nimes, de Romeinse stad, heeft een prachtige Arena. Mocht u de gelegenheid krijgen om hier een concert bij te wonen dan is dat een unieke ervaring! De stad herbergt vele overblijfselen uit de Romeinse tijd. Er zijn prachtige musea en kerken te bezoeken. Vergeet vooral niet om een wandeling te maken in het park!
Avignon staat bekend om het “Palais Du Pape, het Pauselijk paleis, en de Pont van Avignon. In juli is het festival van Avignon, door de hele stad presenteren zich dansers, theater makers en muzikanten. Een feest wat je mee moet maken.
Uzes is een lieflijk stadje met een prachtig centrum waar je heerlijk kunt dolen in de winkelstraatjes met de vele boetiekjes. In het oude kasteel kun je je laten rondleiden door een gids en de toren beklimmen via een wenteltrap. Laat je hierna verwennen op een van de vele terassen op Place des Herbes. Hier kun je onder de Platanen genieten van de heerlijke Franse keuken.

Dorpjes

Er zijn talloze karakteristieke dorpjes in de omgeving die een bezoekje waard zijn. Denkt u aan het vestingstadje Lussan. Hoog op een berg gelegen, afgeschermd door een oude stadsmuur. Rochegude of Tharaux, kleine dorpjes aan de rivier waar de tijd heeft stil gestaan. Bezoekt u ook vooral Goudargues. Een oud dorpje waar u na een wandeling heerlijk op een terrasje kunt neerstrijken. Naast u zwemmen de forellen in het glasheldere water.

Auto – Tochten

In de directe omgeving zijn 2 prachtige auto tochten te maken; Georges de la Ceze en de Georges de l’Ardeche. U zult onderweg prachtige vergezichten zien en een geweldig uitzicht hebben op de rivier en de grillige uitgesleten rotspartijen zoals Vallon pont d’Arc. Voor mensen die wat verder rijden niet schuwen (2 tot 2,5 uur) zijn het strand, de Camarque, de Cevennes of een bezoek aan het indrukwekkende viaduct van Millau ook nog goed bereikbaar.